Korea
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korea


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 16389
Kayıt tarihi : 05/11/09

Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı Empty
MesajKonu: Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı   Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı Icon_minitime1Salı Kas. 12, 2013 7:10 pm

Songpyeon / 송편

Songpyeon yapışkan olarak adlandırabileceğimiz kolay ezilen (Nişastayı dışına kolay verebilen) Kore’ye özgü bir pirinçten yapılan geleneksel bir yiyecektir. Tteok adını verdikleri yiyeceğin bir başka versiyonu olarak da kabul görmektedir. Geleneksel olarak Kore İlkbahar festivali olan “Chuseok” festivali süresince yapılır ve tüketilir. Kore kültürünün popüler bir sembolüdür bu yiyecek. İçerisinde şeker, ezilmiş kestane bulunur. Çam iğneleri arasında pişirilir. Bunun temel nedeni ise çam ağacının güzel kokusunun yiyeceğe sinmesini sağlamaktır. Bu yiyecek farklı şekillerde de yapılmaktadır. Kayıtlara göre bu yiyeceğin tarihi Goryeo’ya kadar dayanmaktadır.Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı 16741036
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://korea-sarang.yetkin-forum.com
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 16389
Kayıt tarihi : 05/11/09

Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı Empty
MesajKonu: Geri: Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı   Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı Icon_minitime1Salı Kas. 12, 2013 7:11 pm

ENGLISH

Songpyeon is a traditional Korean food made from glutinous rice. It is a variety of tteok, consisting of small rice cakes traditionally eaten during the Korean autumn festival, Chuseok. They have become a popular symbol of traditional Korean culture. Songpyeon are half-moon-shaped rice cakes that contain a sweet filling made of sesame seeds or chestnut paste steamed over a layer of pine needles, which gives them the fragrant smell of fresh pine trees. They used to be made into various shapes with the participation of family members and were often exchanged between neighbors. They are eaten on Chuseok and other festive days.
The earliest records of songpyeon date from the Goryeo period.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://korea-sarang.yetkin-forum.com
 
Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Baekseolgi Tteok 무지 개떡 Geleneksel Kore Tatlısı
» Güney Kore ile Kuzey Kore'nin Kim Jong-un 'yeni tarihi' sözü verdi
» Kore'de Köpek Eti
» Gyungdan / 경단 (Pirinç Keki Topları)
» Kore'de Gazeteler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Korea :: KORE MUTFAĞI&한국 요리-
Buraya geçin: